Kantincilik ustalık belgesi nereden alınır?
Kantin müdürü sertifikası almak için diğer şartlar ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sabıka kaydının olmaması ve bireysel başvurudur. Başvurular ilinizin veya ilçenizin eğitim müdürlüklerine yapılmalıdır.
Kursa gitmeden ustalık belgesi nasıl alınır?
Mesleğini belli bir süredir icra eden kişiler herhangi bir eğitime katılmadan sadece sınava girerek ustalık belgesi alabilirler. Ustalık belgesi almak isteyen kişi mesleğini belli bir süredir icra ediyorsa ve bunu SSI hizmet belgesi ile belgelendirebiliyorsa denklik belgesi alması gerekir.
Okul kantin belgesi nasıl alınır?
Kantin işletmenizi resmi olarak kaydettirmek için yerel vergi dairenize başvurmanız gerekir. Vergi yükümlülüğünüzü almalı ve gerekli vergileri ödemelisiniz. 3. İşletme yerini seçme: Kantin işletmenizin yerini seçerken yerel düzenlemelere ve sağlık standartlarına uygun bir yer seçtiğinizden emin olmalısınız.
Kantin işletmeciliği belgesi kaç günde alınır?
Kantin yöneticisi olma eğitimi 120 saat sürmektedir. Eğitimin sonunda üniversite tarafından tanınan “Kantin Yöneticiliği Sertifikası” alacaksınız.
Kantinci olmak için ne yapmalı?
Kantin İşletmeciliği Kursu, kantin işletmecisi olarak çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin 113 saatlik kantin işletmeciliği eğitimi sonunda aldıkları sertifikadır. (Tamamlama sertifikasıdır.) Kurumumuz aracılığıyla alacağınız kantin işletmeciliği sertifikası ömür boyu geçerli olup ustalık sertifikasına eşdeğerdir.
Devletten ustalık belgesi nasıl alınır?
Üç yıllık mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları veya mesleki ve teknik eğitim merkezleri mezunları ile Bakanlığımıza bağlı lise son sınıflardan kendi uzmanlık alanlarında iki yıllık kurs belgesi alanlar, Kanun maddesi çerçevesinde aldıkları kurs belgesine bağlı olarak doğrudan ilgili branştan yüksek lisans belgesi alırlar.
Ustalık belgesi ücreti ne kadar?
MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ ÜCRETİ 01.01.
2024 ustalık başvuruları ne zaman?
ŞUBAT 2025 dönemi kalfalık ve ustalık sınavlarına başvuruların alındığı tarihle başlar ve sona erer.
Direk ustalık belgesi nasıl alınır?
Bunun üzerine, aynı meslekte kalfalık belgesi sahipleri ile ustalık belgesi almak isteyenler, mesleki eğitim merkezinde kalfalık eğitimine katılmadan, kalfalık belgesini ibraz ederek, doğrudan sınavlara katılarak ve sınavlarda başarılı olarak ustalık belgesi alabiliyor.
Kantin sahibi ne kadar kazanır?
Bu tür kantin işletmecilerinin aylık maaşları genellikle 14.500 TL ile 27.000 TL arasında değişebilir. Büyük bir kantin işletmesinin müdürü daha yüksek maaş alabilir. Örneğin, bir okulda kantin işleten bir müdür ayda ortalama 27.000 ila 40 TL kazanır.
İş yeri açma belgesiyle kantin açılır mı?
Maddede adı geçen “Kantin İşletmeciliği Usta Belgesi”ne sahip olanlar kabul edilir. Ancak, katılımcıların hiçbiri ustalık belgesine, iş yeri açma belgesine, kalfalık belgesine veya bunlardan hiçbiri yoksa çıraklık belgesine sahip değilse, bu belge zorunludur.”
Kantin için hijyen belgesi nasıl alınır?
Hijyen sertifikası almak için, şirketin bulunduğu eyalet veya ilçeye bakılmaksızın 03124338320 numaralı telefonu arayarak aynı gün alabilirsiniz. Başvuru yaparken, hijyen kursu tamamlama sertifikanızın e-devletinizde işlenebilmesi için sizden istenen doğru bilgileri vermeniz önemlidir.
Kantincilik belgesini nereden alabilirim?
Bu belgeler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan alınmakta olup e-devlet üzerinden başvurulabilmektedir. 6. MEB onaylı kantin ustalık belgesi: Bu belge kantin işletmeciliği mesleğinde ustalık seviyesine ulaşmış kişilere verilmekte olup mesleki eğitim merkezlerinden alınabilmektedir.
Kimler kantin işletebilir?
Okul aile birlikleri, kantin işletmesini il/ilçe müdürlüğünde ihaleye çıkarmadan doğrudan işletemezler. Ancak kantin ihalesi açıldığında istekli veya ihale katılımcısı yoksa, okulun okul aile birliği vergi yükümlülüğünü belirleyerek kantini işletebilir.
Kantin ihalesi için hangi belgeler gerekli?
g) Kantin sektöründe ustalık belgesi, kalfalık belgesi, iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik eğitim diploması ve kurs bitirme belgesinden birine sahip olmaları zorunludur. Çalışanlar, hijyen eğitim belgesi, adli sicil kaydı ve arşiv belgeleri gibi belgeleri ilgili mevzuatta belirtilen süreler içinde ibraz etmekle yükümlüdürler.
Kantin hijyen belgesi nereden alınır?
E-devlet şifresi PTT şubelerinden alınabilir. E-devlet şifresi ile e-devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra “Tarım ve Orman Bakanlığı” bölümüne tıklayın. Daha sonra “Gıda işletmelerinde çalışanların hijyen eğitimi” seçeneğini seçin. Bu sayfada hijyen sertifikası başvurusunda bulunmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve belgeleri bulacaksınız.
Ustalık belgesi kim verir?
Ustalık belgesi Türkiye’de mesleki eğitim merkezleri tarafından bu isimle verilmektedir.
Cafe açmak için ustalık belgesi nereden alınır?
Zanaatkarlar Odası’na kayıt olmak için kafe sahibinin usta zanaatkarlık belgesi kontrol edilir. Yüksek lisans dereceniz varsa, mekana kayıt olabilirsiniz. Usta zanaatkarlık belgesi almak için mesleki eğitim merkezlerinin sunduğu kurslara başvurmanız ve sınavı geçmeniz gerekir.
Kantin faaliyet belgesi nereden alınır?
5. Kantin işletme ruhsatı için başvuruda bulunun: Kantin işletme ruhsatı için yerel sağlık departmanına başvuruda bulunmalısınız. Başvururken, hijyen, gıda güvenliği ve işyeri koşullarınızın tüm gereklilikleri karşıladığına dair kanıt sunmanız gerekebilir.